onsdag 3 november 2010

November på balkongen

Nu var det ett tag sedan jag rapporterade från min balkong. Det har i och för sig inte varit så mycket att rapportera för jag har varken pyntat, fixat eller köpt några höstfina blommor. Nä min balkong har fått klara sig själv. Och det gör den ganska bra.

Mycket har fallit men en del är fortfarande grönt. Rosorna har blommat över för ett bra tag sedan, det finns bara en liten knopp kvar nu. Några självsådda lövkojor blommar i en rosenkruka och lewisian bara blommar och blommar som om det vore juni.

Katterna är ute på en liten inspektionsrunda och konstaterar att lavendeln fortfarande doftar trots att det är november.


































 Min lilla mossbalja med stensöta, harsyra och en liten rönn.

Törnrosa blommar ju också men har stått lite trångt och skymd i sommar så den är inte så stor och frodig som den kunde ha varit. Men det är verkligen en tacksam och tålig växt. Lewisian har totalt blomsterfnatt, jag kan inte komma ihåg att förra årets lewisia blommade i november.

Det har inte varit någon frost på balkongen ännu så cumquaten står kvar. Jag har både pelargoner och Törnrosa som frostmätare och så länge de klarar sig kan cumquaten stå ute. Det är bra om den får en så lång viloperiod som möjligt innan den ska in i rumsvärmen.

Av en tillfällighet blev mitt köksfönster helt färgkoordinerat. I rosa och brunt!