söndag 3 juni 2012

Junikväll

Lördagen den andra juni, det låter så varmt, somrigt och underbart. Om man tittar på bilderna kan man tro det också. Men det är blåsigt och kyligt, 13 plusgrader kanske. Hoppas verkligen att det vänder och att den härliga värmen från bara någon vecka sedan kommer tillbaka illa kvickt.

På bordet blommar smultron, nejlika och favoritpenséerna. Jag har myllat ner biobalans till mina rosor och klematis. Idag kunde jag inte låta bli att köpa tagetes till den stora roskrukan. Jag brukar inte ha sjukor direkt bland rosorna men om biobalans och tagetes kan bidra till ökad motståndskraft är det ju suveränt. Jag har börjat läsa lite om permakultur och blir helt fascinerad.

Året 2012 måste bli de galna ica-rosornas år på min balkong... De är rosa, orange, aprikos, vitfläckiga och jag vet inte vad. I samma kruka och allt.


Min låda leker blomsteräng i kvällsljus.
Nu är det en faslig blandning där; skuggbräcka, salvia, gräs, fingerborgsblommor, daggkåpa, schersmin och klematis. Plus daggmaskar! Jag vill ju så klart ha maskar i jorden och eftersom lådan är stor och isolerad så tror jag att de kan överleva där även på vintern. Det tar ju lång tid innan det fryser på min balkong. För att maskarna ska ha något att äta och göra bra jord av, så lägger jag allt klipp och rens i lådan. Det blir som täckodling och minskar även avdunstningen. Praktiskt.

 Nu blommar syrenerna!

4 kommentarer:

 1. 13 grader? Värmebölja vi hade 5 grader mitt på dagen igår.
  Har också satt tagets i en roskruka. Skulle prova ica-rosor men mindes dina fina rosor så en "riktig" ros följde med mig hem.

  (Ska kämpa med att försöka posta kommentar på din blogg har försökt tidigare men det gick inte då)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen det gick!(plitar ner hur jag gjorde)
   Webläsare: Safari (när jag försökte med Chrome innan gick det inte alls))
   Var oinloggad och försökte med openid men då protesterade systemet och ville att jag skulle logga in,då loggade jag in fick en länk att trycka på och allt gav sig själv :-)

   Vad kul då kan jag kommentera igen:-)

   Radera
  2. Men oj kan man inte svara... Jag gick in nu och ändrade.
   Så här ser det ut:

   Vem som helst – inkluderar anonyma användare
   Registrerad användare – inkluderar OpenID
   Användare med konto i Google
   Endast medlemmar i denna blogg

   Jag ändrade från "Vem som helst" till "Registrerad användare", vilket jag tror att jag hade innan de ändrade hela blogspotmallen för ett tag sedan. Vad fint att du gjorde dig en massa besvär för att försöka svara här. Tack för hjälpen och hoppas att det funkar nu. :)

   Ja vädret ja... Vad katten hände med sommaren?
   Marie - som längtar efter värmen

   Radera
 2. Du har verkligen en helt fantastisk balkong! Haha, jag är inte ens i närheten. I år har jag inte ens lyckats få ner någonting i balkonglådorna. Fokus har varit på kolonilotten... Fast det känns rätt trist när man tittar ut.

  Ha det gott!

  SvaraRadera