söndag 28 februari 2010

På balkongen

Balkongen har varit djupfryst och insnöad sedan jul nångång, så det var med lite bävan jag steg ut där idag när det var blidväder för första gången på så länge... Jag har ingen aning om ifall någonting kommer att klara den här vintern. Eller jo, syrenen verkar leva.


Jag blir inte så förvånad över att det är just rosenplistret som tittar upp i trätunnan, den verkar vara av den riktigt livskraftiga sorten.


När det gäller rosorna så har jag ingen aning om hur det går med dem. Jag håller tummarna för att merparten har överlevt, men jag tror inte det... Jaja det är bara att vänta och se.


Jag längtar efter våren. Kan den vara snäll och komma snart!

lördag 20 februari 2010

Snö, snö, snö

Jag kan inte komma ihåg att det någonsin har varit så här mycket snö i Göteborg under så här lång tid. Det är rent otroligt! Och mer ska det bli...

Nu är man helt svältfödd på grönska och färger, tur då att man kan bli uppiggad av lite färgglad blomsterprakt inomhus!


Det har börjat gro och spira så smått bland mina sådder. Här tittar pipört och fjädernejlika upp i mitt snöinramade köksfönster.

lördag 13 februari 2010

Blommigt språk

Nu var det ett tag sedan... Det har inte hänt så mycket på blomfronten och balkongen ligger i djup vinterkoma. Men nu har jag i alla fall planterat om mina stackars krukväxter, köpt några vårblommor och sått en del perenner.

Härom dagen var himlen blå, solen strålade och snön gnistrade och jag kände att jag bara var tvungen att handla lite blomster! En ranunkel fick följa med hem.

Jag läste i senaste AoT om hur vi använder språket för att beskriva blommor. Pastelliga blommor beskrivs som feminina, ljuva, blyga och med vippande kjolar. Högre växter med blommor i skarpare färger beskrivs ofta som oblyga, fräcka, kraftfulla osv. Intressant och lite tankeväckande tycker jag, för det där stämmer ju verkligen.

Så för att inte falla i fällan: Får jag presentera min nya ranunkel i färgstarkt kraftfull rosa.  Se hur den robusta blomman helt fräckt försöker knuffa sig igenom blad och stjälkar. Ranunkel - ett kraftpaket med power!





Jag har sått en del till min lilla lott. Merparten av fröna ska sås på friland senare. Men i mina sålådor finns nepeta, lavendel, pipört, aklejor, törnrosa mm.